Maak kennis met Saskia

Waar gaat het over?

 

 

 

Algemene herkenning

Wanneer je het idee krijgt voor een column op een 50+ site, waar moet je dan aan denken?

Putten uit eigen levenservaring? Of van iemand anders? Natuurlijk is het wel zo dat je probeert om het een beetje vrolijk te houden in het eerste stukje, zodat men niet gelijk depri wordt na het lezen van de eerste zin.
Dus wat doe je dan? Ik begin maar eens met voorstellen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Saskia, ik ben de 50 gepasseerd en ja, ik merk het wel. Al zullen velen zeggen dat het niet zo is, gebreken komen met de jaren. Ik stap bijvoorbeeld niet meer huppelend mijn bed uit. Daar heb ik ff de nodige manieren voor uitgevonden, vaak rollend. Maar goed, niet dat dat zo erg is, ik heb wel mijn opstarttijd nodig. Verder ben ik als enige holbewoner in mijn huisje een hardwerkend persoon in de beveiliging. Niet dat dit nou een 50+ dingetje is, maar het is wel wat ik doe. Verder probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten, het liefst samen met mijn motor.

Wat is een 50+ eigenlijk?

Ik vraag me weleens af; wat is 50+ qua leeftijd? Aan de ene kant ben je niet zo oud, eigenlijk zeggen er veel”: “Ach, je bent pas op de helft.” Bij de volgende generatie ben je een oud, grijs geworden persoontje. Je hebt wel wat levenservaring opgebouwd, maar daar kraait een haan tegenwoordig ook niet meer om. Het is wat je zelf doet en waar jij je eigen waarde in terug kan vinden. Je eigen tevredenheid, je eigen rust. Mijn ervaring is wel dat ik in mezelf anderen dingen belangrijk vind dan vroeger. En of dat nu met mijn leeftijd te maken heeft, weet ik niet, maar ik heb het idee dat dit wel door de jaren zo is gegroeid. Ik zie de dingen anders. Reageer op bepaalde onderwerpen anders.

En dan dat eten!

Als 50 plusser merken we ook, althans merk ik dat; Eten!
Niet dat het niet meer zo lekker is, uiteraard wel. Maar mijn lijf pakt de voedingsstoffen heel anders op dat het altijd deed. Ik zie rondingen waarvan ik denk: “waar kom jij vandaan?”. En ja, ga dan maar eens met een goede ronding aan de voorkant soepeltjes je veters strikken. Je zou zo schoenen kopen met klittenband. Hoppa en vast zitten ze. Maar voor mezelf denk ik; ‘Nee Sas, hier moet je echt iets mee gaan doen. Je kan altijd nog genieten van anders eten. En dat is ook zo… Vol, maar wel met mate.

Dus eigenlijk is 50+ zo gek nog niet. Het is wat je er zelf mee doet.

~Saskia.

Podcast

Luister hier de podcast versie.

Maak er weer een mooie dag van,