Met 50 jaar ervaring is er veel te vertellen

Moeder, oma, zus, tante, partner, vriendin, vijand, theedrinker, wijndrinker, lekkerbek,  crypto trader, blogger, Pinner, website bouwer, praktiserend life coach, levensgenieter, kortom: Een vrouw van een zekere leeftijd…

Mijn 50+ Ervaring is nu wel lekker, maar dat is het begin van dit mijn 5de decennium wel anders geweest.

Wonen &  Werken

Ik heb veel werkzaamheden in binnen- en buitenland gehad, voornamelijk in de Horeca & Entertainment, maar ook een blauwe maandag in de financiële sector.

Het laatste buitenlandse avontuur was een cateringbedrijf in Griekenland. In 2011 kwam ik door de crisis in Griekenland weer terg in Nederland, leerde lief kennen en dacht met 2 weken wel een baan te hebben. Niets was minder waar, natuurlijk. Ik was met 46 veel te oud, overgekwalificeerd of te duur. Noodgedwongen ben ik vanuit huis gaan werken en dat is een van de betere beslissingen die ik gemaakt heb. Ik heb de opleiding tot lifecoach succesvol afgerond, heb mezelf geleerd websites te bouwen en ben gestart met bloggen. Het grootste succes was Budget Diva Magazine, die landelijke bekendheid kreeg.

Shock & ongeloof

Drie maanden voor mijn 50ste verjaardag overleed mijn jongste dochter plotseling en 5 jaar later kreeg ik de diagnose ziekte van Parkinson, om maar meteen met de deur in huis te vallen over mijn roerige jaren als vijftiger.

Ik heb met die ervaringen heel veel ondernomen, heel veel geleerd en ben ondertussen volledig hersteld. De dood van Shardé heb ik een plek kunnen geven en de diagnose weten te keren door de balans tussen lichaam & geest te herstellen.

Lifecoach

Na een tijdje lifecoach voor Parkinsonians te zijn geweest, kwam ik tot de conclusie dat dit het ook niet was en sloot ik de deuren van de praktijk om me weer een tijdje compleet op cryptotraden te storten. Tot ik menselijk contact weer ging missen…

Ik zat me zo eens te bedenken dat het toch wel zonde is dat al die ervaringen ongebruikt werden meegedragen en zag dat bij de andere 50 plussers in mijn omgeving ook heel sterk. Op een rustige dag zat ik daar eens goed over na te denken toen het idee bij mij op kwam om met al die ervaringen eens wat te gaan doen. Met die van mij, maar zeker ook met die van jou.

50+ Ervaring

Zo ben ik nu de trotse oprichter van 50+ Ervaring Podcast & Platform. Hier deel ik mijn ervaringen en word jij uitgenodigd datzelfde te doen. Ik leer je jouw kennis en ervaring online te verkopen in de vorm van cursussen, e-books en workshops. Dat kan je natuurlijk op een eigen website doen of hier op het platform. De podcast wordt ingezet om jou de gelegenheid te geven jouw product te promoten.  

 Net een Mens

Buiten lifecoach ben ik ook gewoon net een mens:

Ik kom uit Rotterdam, heb in Twente, Spanje, Abu Dhabi en Griekenland gewoond en ben in 2011 door de liefde gestrand in de Achterhoek. Lief krijgt dan ook regelmatig (lees: als ik iets van hem wil) te horen dat hij moet beseffen hoeveel ik van hem hou om hier vrijwillig te blijven wonen…

Mijn gevoel voor humor is onvervalst Rotterdams en tact blijft een dingetje, maar door mijn leven van de laatste 10 jaar in de Achterhoek heb ik wel geleerd op tijd mijn mond te houden. Vaak. Best wel. Vind ik zelf…

Ik ben onlangs door mijn kleinkruimels Selena en Kenan gepromoveerd van Oma peren-ijsje naar Gekke Oma. Je begrijpt dat ik apetrots ben op die titel. Grote vent die hem nog van me afneemt…

‘Je kunt mij wakker maken voor…’ is een uitspraak die niet in mijn vocabulaire voorkomt. Sterker nog: het is aan te raden dit vooral nooit te doen, tenzij je met spoed naar het ziekenhuis gebracht moet worden!

Als ik erg gestrest ben, ga ik koken. Dat werkt mega therapeutisch.
Niet bakken, trouwens. Ik zet in een handomdraai een culinair 6 gangen diner op tafel (ben van oorsprong kok), maar vraag me een sponscake te bakken en grote kans dat je hem als eerste steen voor je nieuwe huis kunt leggen…

Blijf nieuwsgierig, dat ben ik ook en vind ik een geweldige eigenschap van mensen.

Emmy