De snelle maatschappij

Waar gaat het over?

 

De snelle maatschappij.

 

Vandaag de dag gaat alles via internet, mobiel, social media, Facebook, Snapchat, TikTok en nog veel meer. En soms denk ik wel eens; ‘ waar is die tijd waar je als kind zijnde met modderschoenen, gat in je broek, dikke snotterbel thuiskomt. Dat je moeder zegt “ zodra de straatlantarens aan gaan, kom je thuis “. Het is tegenwoordig alles met telefoon, computer, laptop, tablet, ga maar door. Zelfs m’n neefje van vijf jaar gaat mij vertellen hoe een laptop werkt.

En ik moet je eerlijk zeggen, soms denk ik wel eens, waarom ?

Ligt het aan mij of hoe zit het. En is dat wel een dingetje wat bij je opkomt als je wat ouder wordt. En moet ik dan echt een boek gaan kopen Computer Senioren taal voor Dummies. Het gaat snel, gelukkig kan ik zelf nog wel een beetje overweg met mijn telefoon, laptop, tablet. En als operator van een alarm centrale, kom ik heel veel technische termen tegen die ik nu wel snap. Maar in het begin dacht ik, sjeesus waar hebben jullie het over?

Voor m’n privé dingetjes heb ik een paar vrienden in de buurt die ik dan aan de kan mouw trekken, als ik er helemaal niet meer uit kom. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die het letterlijk nemen als je zegt “ ga met je muis links onder in de hoek van je beeld scherm naar start ‘.. Je begrijpt wel wat ik bedoel.  Zie je het voor je? En ja, het gebeurt.

Vooral als je de 50 passeert…

Ik merk ook wel bij 50 + , dat als je niet helemaal mee kan komen dat je dan een beetje wordt vergeten. Want ik hoef mijn vader van 84 geen appje meer te sturen. En ik weet dat ik daar ooit ook zal zijn , omdat de techniek steeds ingewikkelder gaat worden , en ja , dat de mensen onder elkaar in real life elkaar niet zo veel meer hebben te vertellen. Vaak wordt er gezegd ik app je van de week wel ff. Het contact onder elkaar wordt minder. De controle naar ouderen wordt minder. De maatschappij verandert. En dat merk je en dat zie je. En of dat perse iets van 50 + is , dat weet ik niet . Maar nu dat ik de 50 ben gepasseerd, ben ik me er wel steeds meer van bewust.

 

Saskia

 

Maak er weer een mooie dag van,